Tavuklu Keşkek
Merhaba dostlar bu gün sizlere geleneksel bir lezzetin tarifini paylaşmak istedim keşkek yörelere göre yapılışı faklı olsa da herkesin sevdiği yemeklerimizdendir. Etle de tavuklu da yapılır ben sizlere tavuklunun tarifini yazacağım hafif olduğunu düşünüyorum üstüne tereyağ yapmadan yenilebilir ben tereyağsız tercih edenlerdenim tercih sizin siz nasıl seversiniz?
Malzemeler:
-1 bütün yağlı tavuk
-1 kg keşkek lik buğday
-2 orta boy soğan
-2 adet havuç
-500 kg tere yağı
-kırmızı pul biber , tuz ve tane kara biber
Yapılışı:
ilk olarak buğdayları geceden ıslatın tavuğun içini temizleyin sonra tüylerini tütsüleyip güzelce yıkayın çünkü tavuğu derisiyle kullanacağız düdüklü tencereyi alın içine tavuğu kabuğu soyulmuş 4 bölünmüş soğanları yıkayıp kökünü kestiğiniz 2 veya 3 parçaya böldüğünüz havuçları da düdüklüye koyun tuzu ve tane kara biberleri de ekleyin tavuğun üzerine çıkacak kadar da suyu koyun düdüklünün ağzını kapatın haşlayın haşlanan tavuğu sudan çıkarın suyunu süzgeçten geçirin .
Buğdayı geniş tencereye alın çünkü buğdaylar pişince iki katı olacak tavuğu kemiğinden ve derisinde ayıklayın küçük parçalar halinde didin budaya ekleyin ocağın üzere tencereyi koyun tavuk suyunun yarısını tencere ekleyip karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın devamlı olmasa da sık sık karıştırın suyunu kontrollü şekilde ekleyin her budayın su çekme miktarı aynı değil keşkeğiniz artık hazır tere yağını eritin pul biri yağa koyun yakın sonra tabağa koydunuz keşkeğin üzerine yeteri kadar gezdirin afiyet olsun.
Malzemeler:
-1 bütün yağlı tavuk
-1 kg keşkek lik buğday
-2 orta boy soğan
-2 adet havuç
-500 kg tere yağı
-kırmızı pul biber , tuz ve tane kara biber
Yapılışı:
ilk olarak buğdayları geceden ıslatın tavuğun içini temizleyin sonra tüylerini tütsüleyip güzelce yıkayın çünkü tavuğu derisiyle kullanacağız düdüklü tencereyi alın içine tavuğu kabuğu soyulmuş 4 bölünmüş soğanları yıkayıp kökünü kestiğiniz 2 veya 3 parçaya böldüğünüz havuçları da düdüklüye koyun tuzu ve tane kara biberleri de ekleyin tavuğun üzerine çıkacak kadar da suyu koyun düdüklünün ağzını kapatın haşlayın haşlanan tavuğu sudan çıkarın suyunu süzgeçten geçirin .
Buğdayı geniş tencereye alın çünkü buğdaylar pişince iki katı olacak tavuğu kemiğinden ve derisinde ayıklayın küçük parçalar halinde didin budaya ekleyin ocağın üzere tencereyi koyun tavuk suyunun yarısını tencere ekleyip karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın devamlı olmasa da sık sık karıştırın suyunu kontrollü şekilde ekleyin her budayın su çekme miktarı aynı değil keşkeğiniz artık hazır tere yağını eritin pul biri yağa koyun yakın sonra tabağa koydunuz keşkeğin üzerine yeteri kadar gezdirin afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder