Karnıyarık

Merhabalar dostlar bu günde sizlere yeni ama çok bilinen geleneksel lezzetlerimizden olan karnıyarığı tarif etmek istedim çok kişinin bildiği bir yemek olsa da yemek yapmaya başlayanlar için  tarifimizi paylaşmak istedim .
Malzemeler:
-6 adet patlıcan
-1/2kg kıyma (dana veya koyun)
-8 adet sivri biber
-1 adet soğan
-2 büyük diş sarımsak
- 4 adet domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-yarım demet maydanoz
-tuz,kara biber, kırmızı biber
-sıvı yağ

 
Yapılışı:
 patlıcanları alacalı soyuyoruz sonra tuzlu suya yatırıyoruz bu işlem patlıcanın acılığını alır hemde fazla yağ çekmesini engeller en az 1 saat patlıcanlar tuzlu suda beklemeli suda bekletiniz patlıcanları çıkarıp kağıt havluyla kurulayın kızartırken ya sıçramaması için  patlıcanları sulu bırakmayın tavaya yağı koyun yağ ısınınca patlıcanları çatalla bir iki yerinden delin ve kızartın  tepsiye alın patlıcanları bıçakla ortasından yarın  beklemeye alın.

İç harcı:
Soğanı yemeklik ince ince doğrayın  2 sivri biberinde tohumlarını çıkartıp doğrayın ayrı tavaya 4 yemek kaşığı yağ koyun doğradınız soğanlar ve biberleri kavurun kıymayı ekleyin onuda kavurun domates salçasını koyun çiğ kokusu gidinceye kadar kavurun  2 domatesi soyup doğrayın küp şeklinde onuda ekleyin sarınsaklarıda doğrayıp yada rendeleyip iç harcına ekleyin tuzunu, kara biberini ,kırmızı biberini ekleyin kavurmaya devam edin .kavrulan harcın içine ince doğranmış maydanozlarıda ekleyip tavayı ateşten alın maydanozların  harca karışmasını sağlayın  bu harcı karnını yardımız patlıcanların içime doldurun patlıcanların üstüne süslemek için domatesleri dilimleyin patlıcanların üstüne koyun biberlerde  üstüne koyun tepsiye yarım su bardağı su koyun  bir tutam tuz ekleyin suyuna fırında 200 derecede pişirin afiyet olsun.
 
 




Yorumlar

Popüler Yayınlar