Kıymalı Erişte
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere evde kolay şekilde yapa bileceğiniz bir tarif vereceğim.erişte hamurunun yapılışı aslında bu hamurla istediniz şekillerde makarnanızı yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Hamuru:
-2 adet yumurta
-4 su bardağı un
-su ve tuz
Sosu:
-250 kg kıyma
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı domates salçası
-nane
-yoğurt
-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tere yağ
Yapılışı:
karıştırma kabına unu koyun ortasını havuz şeklinde açın yumurtaları havuza kırın tuzunuda ekleyip yoğurmaya başlayın suyu hamurun kıvamına göre koyacaksınız hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak hamur hazır olunca üstüne nemli bir bez örtün en az 1 saat dinlendirin dinlenen hamur daha kolay açılacaktır.hamurunuzu masa yada sofra alın hamuru ikiye bölün yuvarlayın unlayın açmaya başlayın açtığınız makarna hamurunu temiz bir bezin üstüne serin kurutmaya bırakın kırılmıcak kadar yumuşak üst üste koydunuzda yapışmıcak kadar sert olmasına dikkat edin keserken kolay olması için yeteri kadar kuruyan hamuru istediniz şekillerde yada kılasik erişte şeklinde kesin kestiniz hamurları tekrar kurutmak için temiz bezinize serin iyice kurutun büyük bir tencereye 2/5 lt su koyun 2 yemek kaşığı tuz ekleyip kaynatın kaynayan suya erişteleri ekleyin pişince süzün.
Tavaya yağları koyun tere yağ eriyince kıymayı tavaya koyup kavurun sonra sarımsakları naneyi ekleyin birazda bu şekilde kavurduktan sonra salçasını ekleyin çiğ kokusu çıkan salçalı kıymanın üzerine 1 çay bardağı su ekleyin kaynatın sos koyulaşmaya başlayınca hazırdır . bir kenarda yordu karıştırın haşladınız eriştelerin üzerine yayın sonra sosunu dökün afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamuru:
-2 adet yumurta
-4 su bardağı un
-su ve tuz
Sosu:
-250 kg kıyma
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı domates salçası
-nane
-yoğurt
-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tere yağ
Yapılışı:
karıştırma kabına unu koyun ortasını havuz şeklinde açın yumurtaları havuza kırın tuzunuda ekleyip yoğurmaya başlayın suyu hamurun kıvamına göre koyacaksınız hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak hamur hazır olunca üstüne nemli bir bez örtün en az 1 saat dinlendirin dinlenen hamur daha kolay açılacaktır.hamurunuzu masa yada sofra alın hamuru ikiye bölün yuvarlayın unlayın açmaya başlayın açtığınız makarna hamurunu temiz bir bezin üstüne serin kurutmaya bırakın kırılmıcak kadar yumuşak üst üste koydunuzda yapışmıcak kadar sert olmasına dikkat edin keserken kolay olması için yeteri kadar kuruyan hamuru istediniz şekillerde yada kılasik erişte şeklinde kesin kestiniz hamurları tekrar kurutmak için temiz bezinize serin iyice kurutun büyük bir tencereye 2/5 lt su koyun 2 yemek kaşığı tuz ekleyip kaynatın kaynayan suya erişteleri ekleyin pişince süzün.
Tavaya yağları koyun tere yağ eriyince kıymayı tavaya koyup kavurun sonra sarımsakları naneyi ekleyin birazda bu şekilde kavurduktan sonra salçasını ekleyin çiğ kokusu çıkan salçalı kıymanın üzerine 1 çay bardağı su ekleyin kaynatın sos koyulaşmaya başlayınca hazırdır . bir kenarda yordu karıştırın haşladınız eriştelerin üzerine yayın sonra sosunu dökün afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder