Zeytin Yağlı Kabak
Merhaba dostlar bu sıcak günlerde sizlerle hafif ama lezzetli bir tarif paylaşmak istedim eminim sizde benim gibi severek yiyeceksiniz.
Malzemeler:
-1kg kabak
-1orta boy soğan
-2veya3diş sarımsak
-4yemek kaşığı zeytin yağı
-1yemek kaşığı domates salcası
-yarım demet dereotu
-yogurt
-pul biber kara biber
Yapılışı:
kabakları yarım ay şeklinde doğruyoruz bir kenara alıyoruz soğanlarımızıda yemeklik küçük küçük doğruyoruz tencereye 4 kaşık yağımızı koyup ocağa alıyoruz yağımız yanmadan ısınınca soganları ekliyoruz soğanlar ölünceye kadar kavuruyoruz kavrulan soğanların üstüne salcamızı koyup salcanın çiğligi gidinceye kadar onuda kavuruyoruz kabakları eleyip kabaklarıda kavuruyoruz kabaklar kavrulurken kendi suyunu bırakacaktır suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelin kavrulan kabagımızın üstüne istege göre kırmızı pul biberi ve kara biberi ekleyin bu aşamada isterseniz sarımsağıda koyabilirsiniz 1 bardak su eleyip zeytin yağlı kabağa tencerenin azını kapatıp pişirmeye devam edin . zeytin yağlı kabak piştikten sonra ocağı kapatıgınızda zeytin yaglı kabağın ilk sıcaklıgı cıkınca ince dogranmış dereotkarını ekleyin karıştırın ılıyınca servis tabagınıza alın çırpılmış yoğurdu dökün afiyet olsun dostlar.
not :
dostlar sarımsak kokusundan rahatsız olmuyorsanız sarımsagı çiğ yemek size dokunmuyorsa zeytin yağlı kabaga koydugunuz sarımsagı yogurda koyabilirsiniz tercih sizin
Yorumlar
Yorum Gönder