Çilek Reçeli

Merhaba dostlarım bu gün sizlerle kahvaltı sofraları için bir tarif paylaşmak istedim .Bizim kahvaltı kültürümüzün vaz geçilmez lezzetlerindendir reçeller eminim reçel sevmeyen yoktur o zaman reçel tarifimize başlayalım ne dersiniz?


Malzemeler:
-1 kg çilek (ayıklanmış yıkanmış)
-1kg şeker
-yarım limon suyu

Yapılışı:
Çilekleri yıkayıp ayıklayın tencereye 1 sıra çilek 1 sıra şeker olarak çilekler ve şeker bitinceye kadar koyun  sonra 1 gece yada 9-10 saat  olmak üzere beletin çilekler suyunu bırakacaktır ve şekerde eriyecektir .tencereyi ocağa alın yüksek ısıda kaynatın reçeliniz kaynarken köpükler oluşacaktır onları tahta kaşıkla alın kıvama gelmeye başlayan reçelin içine limon suyunu da ekleyin kaynatmaya devam edin reçelin suyundan alıp soğutun istediğiniz kıvamı yakalayıncaya kadar reçeli bu  şekilde kontrol ederek kaynatmaya devam edin kıvamını alan reçeli ılımaya bırakın ve kavanoza alın reçeliniz hazır afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar