Çilek Reçeli
Merhaba dostlarım bu gün sizlerle kahvaltı sofraları için bir tarif paylaşmak istedim .Bizim kahvaltı kültürümüzün vaz geçilmez lezzetlerindendir reçeller eminim reçel sevmeyen yoktur o zaman reçel tarifimize başlayalım ne dersiniz?
Malzemeler:
-1 kg çilek (ayıklanmış yıkanmış)
-1kg şeker
-yarım limon suyu
Yapılışı:
Çilekleri yıkayıp ayıklayın tencereye 1 sıra çilek 1 sıra şeker olarak çilekler ve şeker bitinceye kadar koyun sonra 1 gece yada 9-10 saat olmak üzere beletin çilekler suyunu bırakacaktır ve şekerde eriyecektir .tencereyi ocağa alın yüksek ısıda kaynatın reçeliniz kaynarken köpükler oluşacaktır onları tahta kaşıkla alın kıvama gelmeye başlayan reçelin içine limon suyunu da ekleyin kaynatmaya devam edin reçelin suyundan alıp soğutun istediğiniz kıvamı yakalayıncaya kadar reçeli bu şekilde kontrol ederek kaynatmaya devam edin kıvamını alan reçeli ılımaya bırakın ve kavanoza alın reçeliniz hazır afiyet olsun.
Malzemeler:
-1 kg çilek (ayıklanmış yıkanmış)
-1kg şeker
-yarım limon suyu
Yapılışı:
Çilekleri yıkayıp ayıklayın tencereye 1 sıra çilek 1 sıra şeker olarak çilekler ve şeker bitinceye kadar koyun sonra 1 gece yada 9-10 saat olmak üzere beletin çilekler suyunu bırakacaktır ve şekerde eriyecektir .tencereyi ocağa alın yüksek ısıda kaynatın reçeliniz kaynarken köpükler oluşacaktır onları tahta kaşıkla alın kıvama gelmeye başlayan reçelin içine limon suyunu da ekleyin kaynatmaya devam edin reçelin suyundan alıp soğutun istediğiniz kıvamı yakalayıncaya kadar reçeli bu şekilde kontrol ederek kaynatmaya devam edin kıvamını alan reçeli ılımaya bırakın ve kavanoza alın reçeliniz hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder