İrmikli Şekerpare
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle tatlı yapalım istedim sevdiklerinizle tatlı yiyip tatlı konuşun diye inanıyorum ki bu tarif sizleri mutlu edecektir yiyen herkes hangi pastaneden aldığınızı soracaktır tatlınızı sizleri daha fazla oyalamadan tarifime başlıyorum.
Malzemeler:
-1 paket margarin veya (250 gr tereyağı)
-2 yumurta
-1 ç.b irmik
-1paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
- un(aldığı kadar)
-1 s b fındık içi
Şerbeti için:
-4 s.b şeker
-4 s.b su
-yarım limon
Yapılışı:
yağı karıştırma kabına alın üzerine yumurtaları kırın iyice elinizle yoğurun irmiği kabartma tozunu vanilyayı ekleyin yoğurmaya devam edin sonra unu eklemeye başlayın kıvamı kulak memesi yumuşak lığında olunca hamurdan ceviz büyüklünde parçalar koparın ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizin üzerlerine fındıkları batırın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.tencereye de suyu ve şekeri ,limonu koyup kaynatın tahta kaşığı şerbete batırıp çıkarınca son damla kaşıktan düşmüyorsa ve parmağınızla elleyince kıvam hissediyorsanız şerbetiniz olmuş demektir.şeker pareleri ve şerbeti ılıtın ikisi ılıkken şerbetini dökün şerbeti çekince afiyet olsun.
Malzemeler:
-1 paket margarin veya (250 gr tereyağı)
-2 yumurta
-1 ç.b irmik
-1paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
- un(aldığı kadar)
-1 s b fındık içi
Şerbeti için:
-4 s.b şeker
-4 s.b su
-yarım limon
Yapılışı:
yağı karıştırma kabına alın üzerine yumurtaları kırın iyice elinizle yoğurun irmiği kabartma tozunu vanilyayı ekleyin yoğurmaya devam edin sonra unu eklemeye başlayın kıvamı kulak memesi yumuşak lığında olunca hamurdan ceviz büyüklünde parçalar koparın ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizin üzerlerine fındıkları batırın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.tencereye de suyu ve şekeri ,limonu koyup kaynatın tahta kaşığı şerbete batırıp çıkarınca son damla kaşıktan düşmüyorsa ve parmağınızla elleyince kıvam hissediyorsanız şerbetiniz olmuş demektir.şeker pareleri ve şerbeti ılıtın ikisi ılıkken şerbetini dökün şerbeti çekince afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder