Kandil Simidi
Merhaba dostlar bu sefer sizlere ağızda dağılan susamlı ve çörek otlu bir tarif olan kandil simidinin yapımını paylaşacağım .
Malzemeler:
-1 paket margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 adet yumurta
-1 yemek kaşığı mahlep
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
-susam ,çörek otu.tuz
Yapılışı :
margarini ve sıvı yağı karıştırma kabına alın elinizle iyice yoğurun sonra bir yumurtayı kırın kalan iki yumurtanın sarılarını ayırın beyazlarını karışıma ekleyin mahlebi ve tuzu da ekleyip yoğurmaya devam edin sonra yavaş yavaş unu ekleyin hamur elinize yapışmacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alın simit şeklini verin şekil verdiğiniz hamurları çırpılmış yumurta sarılarına üst bölümü gelecek şekilde batırın sonra susama yada çörek otuna batırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 180 derecede kızarana kadar pişirin afiyet olsun .
Malzemeler:
-1 paket margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 adet yumurta
-1 yemek kaşığı mahlep
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
-susam ,çörek otu.tuz
Yapılışı :
margarini ve sıvı yağı karıştırma kabına alın elinizle iyice yoğurun sonra bir yumurtayı kırın kalan iki yumurtanın sarılarını ayırın beyazlarını karışıma ekleyin mahlebi ve tuzu da ekleyip yoğurmaya devam edin sonra yavaş yavaş unu ekleyin hamur elinize yapışmacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alın simit şeklini verin şekil verdiğiniz hamurları çırpılmış yumurta sarılarına üst bölümü gelecek şekilde batırın sonra susama yada çörek otuna batırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 180 derecede kızarana kadar pişirin afiyet olsun .
Yorumlar
Yorum Gönder