Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Merhaba dostlar bir çok yemeğimizin yanında zevkle yediğimiz bir yemek olan pilav tarifi vermek istedim sizlere eminim bu tarifle herkes rahatça pilav yapacaktır.
Malzemeler:
-2 s.b pirinç
1/5 s.b arpa şehriye
-3+1/5 su yada et suyu
-2 y .k tere yağı
-3 y.k sıvı yağ
-tuz
Yapılışı:
pirinçleri suda 1 veya 2 saat bekletin sonra iyice suyunu süzün pilav tenceresine tere yağını sıvı yağı koyun tere yağı eriyinceye kadar bekleyin eriyip ısınan yağın içine arpa şehriyeleri eleyin kavurun pirinçleri ekleyin tuzunu atın kavurun pirinçler şeffaflaşınca suyunu ekleyin tencerenin azını kapatın pilav suyunun azaldığını görünce ocağın altını kısın kısık ateşte demlene demlene suyunu çekinceye kadar pişirin üstüne temiz havlu yada kağıt havlu örtün kenarda demlenmeye alın afiyet olsun.
not:
1-pirinçleri kuruyuncaya kadar kavurmayın çok kavrulunca kuru ve tatsız bir pilav olur .
2-tuzu koydunuz zaman pilava 2 damla da limon sıkarsanız pilavınızın rengi bem beyaz olacaktır.
Malzemeler:
-2 s.b pirinç
1/5 s.b arpa şehriye
-3+1/5 su yada et suyu
-2 y .k tere yağı
-3 y.k sıvı yağ
-tuz
Yapılışı:
pirinçleri suda 1 veya 2 saat bekletin sonra iyice suyunu süzün pilav tenceresine tere yağını sıvı yağı koyun tere yağı eriyinceye kadar bekleyin eriyip ısınan yağın içine arpa şehriyeleri eleyin kavurun pirinçleri ekleyin tuzunu atın kavurun pirinçler şeffaflaşınca suyunu ekleyin tencerenin azını kapatın pilav suyunun azaldığını görünce ocağın altını kısın kısık ateşte demlene demlene suyunu çekinceye kadar pişirin üstüne temiz havlu yada kağıt havlu örtün kenarda demlenmeye alın afiyet olsun.
not:
1-pirinçleri kuruyuncaya kadar kavurmayın çok kavrulunca kuru ve tatsız bir pilav olur .
2-tuzu koydunuz zaman pilava 2 damla da limon sıkarsanız pilavınızın rengi bem beyaz olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder