Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Merhaba dostlar bir çok yemeğimizin yanında zevkle yediğimiz bir yemek olan pilav tarifi vermek istedim sizlere eminim bu tarifle herkes rahatça pilav yapacaktır.
Malzemeler:
-2 s.b pirinç
1/5 s.b arpa şehriye
-3+1/5 su yada et suyu
-2 y .k tere yağı
-3 y.k sıvı yağ
-tuz

Yapılışı:
pirinçleri suda 1 veya 2 saat bekletin sonra iyice suyunu süzün pilav tenceresine tere yağını sıvı yağı koyun tere yağı eriyinceye kadar bekleyin eriyip ısınan yağın içine arpa şehriyeleri eleyin kavurun pirinçleri ekleyin tuzunu atın kavurun pirinçler şeffaflaşınca suyunu ekleyin tencerenin azını kapatın pilav suyunun azaldığını görünce ocağın altını kısın kısık ateşte demlene demlene suyunu çekinceye kadar pişirin üstüne temiz havlu yada kağıt havlu örtün kenarda demlenmeye alın afiyet olsun.

not:
1-pirinçleri kuruyuncaya kadar kavurmayın çok kavrulunca kuru ve tatsız  bir pilav olur .
2-tuzu koydunuz zaman pilava 2 damla da limon sıkarsanız  pilavınızın rengi bem beyaz olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar