Saç Kavurma

Merhaba arkadaşlar  bu gün sizlerle  güzel bir et yemeği paylaşmak istedim .saç kavurma geleneksel yemeklerimizden olan saç kavurma koyun, dana hatta tavuklu da yapılır .

Malzemeler:
-1/2 kg koyun eti
-5 adet sivri biber
-1 orta boy soğan
-2-3 diş sarımsak
-4 adet domates
-1y .kaşığı biber salçası
-tuz,kekik ,kara biber kırmızı pul biber
-3 y.kaşığı tere yağı
2 y.kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Etlerimizi kuş başı doğruyoruz  saç tavasına yağları koyuyoruz tava kızınca etleri tavaya atıyoruz kavuruyoruz kavrulan etlerin içine ince yemeklik doğranmış soğanları  ve sarımsakları ekliyoruz ardından tohumları çıkarılmış ve doğradığımız biberleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz kavrulan saç tavanın içine tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz  salçayı da ekleyip karıştırıyoruz salçanın çiğ kokusu gidince .kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranan domatesleri de ekliyoruz kavuruyoruz saç kavurma artık hazır afiyet  olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar