Barbunya Pilaki
Merhaba dostlar bu gün sizlerle çok severek yaptığım bir lezzeti paylaşmak istedim .barbunya pilakisini eminim herkes sever hadi yemeğimizi yapalım ne dersiniz .
Malzemeler:
-1kg taze barbunya
-1 büyük boy soğan
-3 adet havuç
-2 adet patates
-1 y.k domates salçası
-2 adet kesme şeker
-5 y.k zeytin yağı
-tuz
Yapılışı:
soğanları yemeklik doğrayın tencerede yağla kavurun sonra küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin salçayı da ekleyin salçanın çiğ kokusu çıkıncaya kadar hepsini kavurmaya devam edin barbunyaları da ekleyin şekerini tuzunu da koyup 5 dakika kadar kavurun sonra yeteri kadar su ekleyip pişirin piştikten sonra maydanoz ve limonla servis yapın afiyet olsun.
not: barbunya ayıklanmış şekilde 1 kg olmalı ve suyunu barbunya kadar koyun fazla sulu olmasını engellersiniz eyer düdüklüde pişirecekseniz 20 dakikada pişirin .
Malzemeler:
-1kg taze barbunya
-1 büyük boy soğan
-3 adet havuç
-2 adet patates
-1 y.k domates salçası
-2 adet kesme şeker
-5 y.k zeytin yağı
-tuz
Yapılışı:
soğanları yemeklik doğrayın tencerede yağla kavurun sonra küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin salçayı da ekleyin salçanın çiğ kokusu çıkıncaya kadar hepsini kavurmaya devam edin barbunyaları da ekleyin şekerini tuzunu da koyup 5 dakika kadar kavurun sonra yeteri kadar su ekleyip pişirin piştikten sonra maydanoz ve limonla servis yapın afiyet olsun.
not: barbunya ayıklanmış şekilde 1 kg olmalı ve suyunu barbunya kadar koyun fazla sulu olmasını engellersiniz eyer düdüklüde pişirecekseniz 20 dakikada pişirin .
Yorumlar
Yorum Gönder