Karışık Peynirli Fırında Makarna
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle herkesin severek yediği bir gıda olan makarna yapmak istedim.
fırın makarnayı her zaman yapmasak ta ziyafet sofralarına yakışır bir lezzet olduğun düşünüyorum hem lezzetiyle hem sunumuyla siz ne dersiniz ?
Malzemeler:
-1 paket fırın makarna
-100 gr taze kaşar
-200 gr beyaz peynir
-100 gr tulum peyniri
-100 gr lor peyniri
-kara biber
Beşamel için :
-3 s.b süt
-3 y.k tereyağı
-3 y.k un
-200 gr kaşar peyniri
-muskat cevizi veya(kara biber)
-tuz
Yapılışı:
makarnayı aldente olacak şekilde haşlayın .makarnalar haşlanıncaya kadar bir kenarda beşamel sosu yapmaya başlayın tencereye yağı koyun yakmadan eritin unu ekleyip unun rengi deyiş meden kavurun sütünü ekleyin topaklanmamasına dikkat edin sonra muskat yada kara biber ve tuz ekleyin muhallebi kıvamına geldiğinde beşamel sosunuz hazır demektir ocaktan sosu alın içine peynirleri ekleyin peynir çeşitleri sizin zevkinize göre deyiştirile bilir.200 gr kaşar rendesini kenarda bekletin onu beşamele koymayın haşlanmış makarnaları süzün makarnayı da sosun içine ekleyip karıştırın yağlanmış fırın kabına boşaltın güzelce yayın üzerine kenara ayırdığımız kaşar rendesini serpin 180 .üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun.
fırın makarnayı her zaman yapmasak ta ziyafet sofralarına yakışır bir lezzet olduğun düşünüyorum hem lezzetiyle hem sunumuyla siz ne dersiniz ?
Malzemeler:
-1 paket fırın makarna
-100 gr taze kaşar
-200 gr beyaz peynir
-100 gr tulum peyniri
-100 gr lor peyniri
-kara biber
Beşamel için :
-3 s.b süt
-3 y.k tereyağı
-3 y.k un
-200 gr kaşar peyniri
-muskat cevizi veya(kara biber)
-tuz
Yapılışı:
makarnayı aldente olacak şekilde haşlayın .makarnalar haşlanıncaya kadar bir kenarda beşamel sosu yapmaya başlayın tencereye yağı koyun yakmadan eritin unu ekleyip unun rengi deyiş meden kavurun sütünü ekleyin topaklanmamasına dikkat edin sonra muskat yada kara biber ve tuz ekleyin muhallebi kıvamına geldiğinde beşamel sosunuz hazır demektir ocaktan sosu alın içine peynirleri ekleyin peynir çeşitleri sizin zevkinize göre deyiştirile bilir.200 gr kaşar rendesini kenarda bekletin onu beşamele koymayın haşlanmış makarnaları süzün makarnayı da sosun içine ekleyip karıştırın yağlanmış fırın kabına boşaltın güzelce yayın üzerine kenara ayırdığımız kaşar rendesini serpin 180 .üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder