Sultan Kayığı
Malzemeler:
- 3 Büyük boy kabak
- 1 Tavuk göğüsü
- 6 - 7 adet mantar
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Kaşar peyniri rendesi
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Kekik
Yapılışı:
Kabakları ortadan ikiye bölüp içini alıyoruz. Etli kısımlarını almadan oyunuz. Fırın tepsisine dizin. Sıvı yağı fırçayla kabaklara sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup kuşbaşı doğradığımız tavuk göğüslerini kavuruyoruz. Mantarları da doğrayıp kavrulan etlerimizin üzerine ekliyoruz. Daha sonrasında soğanları da karışımımıza ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsakları da eklemeyi unutmuyoruz. Tuz karabiber kırmızıbiber ve kekiği de ekleyip kavuruyoruz. İki kaşık un koyup tavadaki karışımımızı kavurmaya devam ediyoruz. Tavuk suyumuzu da koyup kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Fırındaki kabakların üzerine bu karışımımızı koyuyoruz, karışımımızı koyduktan sonra kaşarını ekleyip kaşarlar kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder