Peynirli Poğaça

Malzemeler:

- Un 5.5 su bardağı
- Margarin 1 paket
- Yumurta sarısı 1 adet
- Yumurta 2 adet
- Maydanoz 1 demet
- Tuz 1 çay kaşığı
- Yoğurt 1 çay bardağı
- Beyaz Peynir 250 gr.
- Kabartma Tozu 1 paket
- Çörek Otu 1 çorba kaşığı

Hamur Hazırlama:

Yumuşatılmış margarin parçalanır, içine yumurta, yoğur, kabartma tozu ve tuz konup iyice yoğurulur. Un yedirilerek katılır ve kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edilir.

İç Hazırlama:

Beyaz peynir rendeden geçirilir. Maydanoz ayıklandıktan sonra incecik kıyılır ve peynir katılıp karıştırılır.

Poğaçayı Tamamlama:

20 dakika civarında dinlendirilmiş hamur, ceviz büyüklüğünde 24 parçaya bölünür ve ele biraz yağ sürülerek yuvarlak bezeler yapılır. Un kullanmadan, yapışmasını önlemek için biraz sıvı yağ sürerek, her bir beze 8 - 10 cm çapında açılır. Ortasına peynirli iç konup yarım daire şeklinde katlanır. Birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisine düzgünce döşenir. Yumurta sarısı az sulandırılarak çırpılır ve bir fırça yardımıyla poğaçanın üzerine sürülür. En üste çörek otu serpilir ve 180 - 190 derece sıcaklıktaki fırına verilip kızarana kadar (yaklaşık 20 -30 dk.) pişirilir.

Püf Noktası: 

Hamur yumuşak olursa, biraz daha un eklenebilir. Hamuru fazla yoğurmaktan kaçınılmalıdır. Aksi durumda yağ kusabilir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar