Körili Tavuk Tarifi

Köri soslu tavuk, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir. Bu tarifi kullanarak, evde kolayca lezzetli bir köri soslu tavuk yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
  2. Soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
  3. Sarımsağı ince ince doğrayın veya ezin.
  4. Bir tavada sıvı yağı ve tereyağını ısıtın.
  5. Tavukları tavaya ekleyin ve orta ateşte renk alana kadar pişirin.
  6. Soğanları, biberleri ve sarımsakları tavaya ekleyin ve biraz daha pişirin.
  7. Unu tavaya ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Sütü ve kremayı tavaya ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  9. Köri tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  10. Sosu kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
  11. Köri soslu tavuğu sıcak olarak servis edin.

İpuçları:

  • Tavuk göğsünü daha lezzetli hale getirmek için, önceden marine edebilirsiniz.
  • Köri tozunun miktarını, kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Sos çok koyu olursa, biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Köri soslu tavuğu, pirinç, makarna veya patates gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar