Körili Tavuk Tarifi
Köri soslu tavuk, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir. Bu tarifi kullanarak, evde kolayca lezzetli bir köri soslu tavuk yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
- Soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
- Sarımsağı ince ince doğrayın veya ezin.
- Bir tavada sıvı yağı ve tereyağını ısıtın.
- Tavukları tavaya ekleyin ve orta ateşte renk alana kadar pişirin.
- Soğanları, biberleri ve sarımsakları tavaya ekleyin ve biraz daha pişirin.
- Unu tavaya ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü ve kremayı tavaya ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Köri tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
- Sosu kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
- Köri soslu tavuğu sıcak olarak servis edin.
İpuçları:
- Tavuk göğsünü daha lezzetli hale getirmek için, önceden marine edebilirsiniz.
- Köri tozunun miktarını, kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Sos çok koyu olursa, biraz su ekleyebilirsiniz.
- Köri soslu tavuğu, pirinç, makarna veya patates gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder